re-create tables

Wish to see a specific feature/change in future releases? Feel free to post it here, and if it gets enough "likes", we'd definitely include it in future releases!
Post Reply
magicalmutation
Posts: 11
Joined: 2013-08-07 17:15

re-create tables

Post by magicalmutation » 2013-12-11 10:35

Is it possible for a re-create the tables function so that when you add or change the structure it will auto re-create the database.

Its a pain in the bum having to delete the config file each time, partly because its a bugger sometimes having got do this but mostly because I am lazy 8-)

User avatar
a.gneady
Site Admin
Posts: 1041
Joined: 2012-09-27 14:46
Contact:

Re: re-create tables

Post by a.gneady » 2014-01-02 19:12

the generated application should automatically (and silently) create a table if it doesn't exist. If it does exist, however, you can recreate specific fields (rather than the entire table -- which could cause data loss) by selecting a field in AppGini, then opening the Tables menu > Fields > Recreate this field. You should then generate your application before closing AppGini, overwriting older files.
:idea: Learn all the tips and tricks of customizing AppGini apps through our online course.
:arrow: Mass Update plugin: Update multiple records at once and improve your workflow efficiency.
:arrow: Summary Reports plugin: Build powerful reports and charts for your AppGini apps.
:arrow: Search Page Maker: Compose user-friendly yet powerful search pages for your AppGini apps.

User avatar
urichard
Posts: 16
Joined: 2018-11-01 12:11

Re: re-create tables

Post by urichard » 2018-11-03 12:17

Hi A Gneady

I have a similar Question, i want to generate my application after i have already desined all the tables and fields and have a trigger in the application that whenever a new client subscribes or registers with my application that there should maybe be some code in hooks i gues to auto create a additional new database table with fields for this new client so i.o.w each client to have their own database table?

PS sorry for posting here i do not know how to post a new thread?

Please help
Regards
Richard
richardaslabbert@gmail.com[/color]

Kind Regards
Richard

User avatar
a.gneady
Site Admin
Posts: 1041
Joined: 2012-09-27 14:46
Contact:

Re: re-create tables

Post by a.gneady » 2018-12-05 13:24

:idea: Learn all the tips and tricks of customizing AppGini apps through our online course.
:arrow: Mass Update plugin: Update multiple records at once and improve your workflow efficiency.
:arrow: Summary Reports plugin: Build powerful reports and charts for your AppGini apps.
:arrow: Search Page Maker: Compose user-friendly yet powerful search pages for your AppGini apps.

Post Reply