5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Please report bugs and any annoyances here. Kindly include all possible details: steps to reproduce, expected result, actual result, screenshots, ... etc.
Post Reply
apirnar
Veteran Member
Posts: 35
Joined: 2013-04-15 17:06

5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by apirnar » 2017-01-03 17:45

UPDATE: MAKE SURE TO CLEAR BROWSER CACHES AFTER THE UPDATE! The problem goes away.
I am leaving post below in case someone else experiences the same problem.

===
This appeared after regenerating in 5.60. Nothing else was changed.

A field in Table2 is lookup up from Table1. Table2 list view displays records with the looked up field value correctly.
Detail view of any record in Table2 displays blank where the field value would be displayed, while showing the eye button and add new button only. The same is the case for several other tables using looked up field (customer name in this case) from Table1 (customer table).

The same problem exists in totally unrelated table pairs where one table is looked up from another. The detail view is always showing blank for the looked up value, with the eye and add new buttons only.

Is there a new setting that needs to be changed?

This has stopped usability of the system as basic customer info is always looked up in all related records such as orders etc. Thanks.

apirnar
Veteran Member
Posts: 35
Joined: 2013-04-15 17:06

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by apirnar » 2017-01-03 18:29

Update: Clearing browser cache (Chrome) solves problem for a while but after several record lookups and browsing the application the problem re-appears.

apirnar
Veteran Member
Posts: 35
Joined: 2013-04-15 17:06

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by apirnar » 2017-01-03 19:05

Update: The links to children records from the parent record detail view also disappear.

This has become a major production issue I hope I am doing something obviously wrong so it's a simple fix.
I thought I had tested briefly but sufficiently in my test system but apparently not.
Is anyone else experiencing these symptoms?

apirnar
Veteran Member
Posts: 35
Joined: 2013-04-15 17:06

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by apirnar » 2017-01-03 19:35

Update: The problem also occurs in IE as well as Chrome browser. Goes away when cache is cleared, reappears after some time. I couldn't find any navigation sequence in particular that triggers it. In one case it reappeared after letting the browser sit idle for 5 minutes.

apirnar
Veteran Member
Posts: 35
Joined: 2013-04-15 17:06

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by apirnar » 2017-01-03 22:17

Update: There is also corruption in displaying international characters in the list view of child records from Table2 under the bottom of detail view of a record from Table1. Looking at the dml files (using kdiff) it would appear to be correlated with encoding changes from versıon 5.51 to 5.60.

I have rolled back production system to 5.51 however I do feel frustrated.

telecastg
Posts: 2
Joined: 2017-01-04 00:29

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by telecastg » 2017-01-04 00:36

the lookup controls show fine in detail view but no values are shown, when I click the control, the box is empty with the spinner and the words "Searching..." even though the parent table contains data.

started a fresh project with 5.60 ... previous version was working fine... does any one else have this problem ?

AhmedBR
Veteran Member
Posts: 175
Joined: 2013-09-19 10:23

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by AhmedBR » 2017-01-04 11:42

5.6 is working fine here.
Sometime ago well before 5.6, I had a similar problem that was simply solved by by clicking Reset to default query.

Give it a go, might help.

apirnar
Veteran Member
Posts: 35
Joined: 2013-04-15 17:06

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by apirnar » 2017-01-12 22:33

Was using default query but I reset it to default again just in case as suggested.
Downloaded latest 5.60 rev 982 and still having same problem.

Having learned my lesson I am only trying it out on a test system but this is delaying other updates to the system too and it is becoming a show stopper. Guys, please respond!

AhmedBR
Veteran Member
Posts: 175
Joined: 2013-09-19 10:23

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by AhmedBR » 2017-01-14 23:26

In this case open a support ticker right away:

http://bigprof.com/appgini/support-request

apirnar
Veteran Member
Posts: 35
Joined: 2013-04-15 17:06

Re: 5.60 5.61 5.62 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by apirnar » 2017-05-08 20:07

An update, as the topic seems to be getting a fair number of views:

I opened a support ticket in February. The issue continues through 5.61 and 5.62 as of today, on multiple devices, o/s, and browsers.
Clearing the browser caches fixes the problem only temporarily for 5 minutes or so.
Regenerating (all clean setup) using 5.51 works perfectly.
The AppGini online demo doesn't seem to have the problem.

Bottom line any version 5.60 onward for almost the past 5 months is still unusable for us.

User avatar
a.gneady
Site Admin
Posts: 776
Joined: 2012-09-27 14:46
Contact:

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by a.gneady » 2017-05-08 21:45

Hi apirnar,

I understand your frustration ... We take all bug reports seriously and you can see this in our change log. Unfortunately time is a very limited resource and accordingly we have to prioritize bug reports to make sure repeatedly-reported bugs affecting large number of users get fixed as soon as possible. We could have delayed this release till this bug is fixed, but this would have caused all users to wait a few more weeks for an issue that most users are not witnessing. We're doing our best to fix all reported bugs in a reasonable time frame.
:idea: Learn all the tips and tricks of customizing AppGini applications through our new online course.

AppGini: Responsive, collaborative web database applications in minutes.

maramk
Veteran Member
Posts: 32
Joined: 2013-08-13 11:19

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by maramk » 2017-05-10 09:05

Dear All,

I do have the same problems as Apirnar.....attached, please see the screenshots of my equibase app. Espesially with the lookup of the breeding on the trail version of December 2016 it was still working see screenshots of images and then I upgrade to both 5.61 & 5.62 now I do experience the same issues as Apirnar....

Can somebody please assist.

Thank you.

Kind regards,

Mara
Attachments
Equibasecyborg AppGini trail December 2016 no photo 2.png
Equibasecyborg AppGini trail December 2016 no photo 2.png (137.58 KiB) Viewed 256 times
Equibasecyborg AppGini trail December 2016 no photo 1.png
Equibasecyborg AppGini trail December 2016 no photo 1.png (153.11 KiB) Viewed 256 times
Equibasebootstrap AppGini 5.62 no photo 2.png
Equibasebootstrap AppGini 5.62 no photo 2.png (183.74 KiB) Viewed 256 times
Equibasebootstrap AppGini 5.62 no photo 1.png
Equibasebootstrap AppGini 5.62 no photo 1.png (186.16 KiB) Viewed 256 times

maramk
Veteran Member
Posts: 32
Joined: 2013-08-13 11:19

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by maramk » 2017-05-11 05:41

Dear All,

I tried to submit my apxfile, but it complains it is too large, in the Support Request page
Attachments
Support Request.png
Support Request.png (115.18 KiB) Viewed 240 times

User avatar
a.gneady
Site Admin
Posts: 776
Joined: 2012-09-27 14:46
Contact:

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by a.gneady » 2017-05-11 09:54

Thanks Mara for reporting the issue .. We're working on investigating it indeed currently .. but I'd like to get your AXP file for further testing .. Could you upload it to Google Drive or Dropbox or similar and send me a link to it please?
:idea: Learn all the tips and tricks of customizing AppGini applications through our new online course.

AppGini: Responsive, collaborative web database applications in minutes.

maramk
Veteran Member
Posts: 32
Joined: 2013-08-13 11:19

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by maramk » 2017-05-12 07:47

Thank you, Ahmad

I did indeed send you an e-mail with the Dropbox link including the app, db and the apx files as well as the uname and passwd.

Thank you.

Kind regards

Mara

apirnar
Veteran Member
Posts: 35
Joined: 2013-04-15 17:06

Re: 5.60 detail view looked up value blank, shows eye and add new buttons only

Post by apirnar » 2017-08-11 20:19

One hopes this issue will be addressed in the next release, which one presumes shouldn't be too far away?
We continue to wait at version 5.51 until the fix is verified.
Thanks.

Post Reply